Tidligere i år var jeg så heldig å få være med å drikke afternoon tea med Stephen Twinings, 10. generasjon temann. Og da fikk jeg, i tillegg til å drikke masse te og spise nydelige kaker, også lære litt om det etiske arbeidet som Twinings gjør.
For Twinings har satt et krav til seg selv om at alt som omhandler teen de selger skal være etisk. Fra arbeidsgiveren til teplukkeren til selve teposene. Alle og alt i varekjeden skal behandles moralsk og bra.
Det er 40 ulike teselskaper som har forpliktet seg til dette etiske arbeidet i noe som heter Ethical Tea Partnership (ETP). Du kan lese mer om arbeidet her.
Twinings eier ingen teplantasjer selv, men kjøper te fra små og store teplantasjer rundt i verden. Og, de handler bare med plantasjer som forplikter seg til å gi arbeiderne sine trygge arbeidsforhold, som ikke godtar barnearbeid, som gir arbeiderne lov til å organisere seg og som gir dem lønn som de faktisk kan leve av.
I 2014 inngikk ETP i et stort samarbeid med Unicef i staten Assam, som ligger nord-øst i India. Prosjektet har som mål å få flere unger til å gjennomføre 8 år på skolen og å øke barns rettigheter og trygghet. Det er også et spesielt fokus på jenters rettigheter, som å redusere antall barnebruder. Det er over 100 teplantasjer som er med i dette prosjektet.
Jeg kjenner jeg blir skikkelig engasjert når jeg hører om dette arbeidet, og tenker at det er godt med alle de bidrag som er med på bedre rettighetene til spesielt kvinner og barn. Og jeg er glad for at jeg indirekte er med på å støtte dette arbeidet når jeg drikker mine 5-6 kopper med te om dagen. Vil du lære mer om hvordan du lager den beste teen, kan du klikke deg inn her.
Hvis du har lyst til å lese mer om det viktige arbeidet Twinings og mange andre teprodusenter gjør, kan du lese om det her.
Her plukkes teblader i foten av Himalaya – Darjeeling.
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.
The post (Sponset) Te med særdeles god samvittighet appeared first on Fru Timian.